استارتاپی ها بدانید

بهترین شتاب دهنده استارتاپ ایران به همراه شرایط شتاب دهی در سال ۹۸ (10 مورد)

شتاب دهنده استارتاپ و کسب و کارهای جدید چشم انداز جدیدی را برای افرادی که می‌خواهند یک تجارت جدید را راه اندازی کنند، رقم زده‌اند. در دنیای امروز کارآفرینان و استارتاپ ها گوی سبقت را از تجارت‌های بزرگ ربوده‌اند و این را مدیون شتاب دهنده ها هستند.

در این مقاله قصد داریم علاوه بر معرفی مفهوم شتاب دهنده استارتاپ، در مورد بهترین شتابدهنده ها در ایران توضیحاتی را ارائه کنیم. تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

شتاب دهنده استارتاپ

شتاب دهنده استارتاپ چیست؟

اگر شما هم با شنیدن کلمه ی شتاب دهنده یاد موشک و فضاپیما می افتید، شاید خیلی اشتباه نکرده باشید. شتاب دهنده ها سوخت انفجاری استارتاپ ها هستند.

به زبان ساده تر، شتاب دهنده استارتاپ، حامی یک کسب و کار نوپا به حساب می آید.

زمانی که یک کسب و کار جدید و یا یک استارتاپ شروع به فعالیت می‌کند و قصد دارد تجارت مختص خود را راه اندازی کند، مسیر بسیار طولانی را پیش رو خواهد داشت.

در گذشته اصلاح «خاک خوردن» بدین معنی بود که یک کسب و کار برای نتیجه دادن و به بار نشستن باید هزینه و زمان زیادی را صرف می‌کرد. اما امروزه مفهوم شتاب دهنده استارتاپ این روال را تغییر داده است.

شتاب دهنده استارتاپ با به کار گیری ایده‌های نوین و همچنین مفاهیمی چون MVP و MVVVP مسیر و زمان نتیجه بخشی یک کسب و کار جدید را به حداقل می‌رسانند.

شتاب دهنده

 

شتاب دهنده یک سازمان و یک ساختار منسجم است که برای حمایت و نشان دادن راه به  کسب و کارهای جدید و همچنین استارتاپ ها فعالیت می‌کند.

 

کار شتاب دهنده استارتاپ چیست؟

شتاب دهنده استارتاپ به کوتاه شدن روند راه اندازی و توسعه یک کسب و کار جدید کمک شایانی می‌کند و موجب هر چه سریع‌تر به ثمر نشستن آن خواهد شد.

اما این تنها وظیفه شتاب دهنده نیست. شتاب دهنده ها می‌توانند در جهت بالا بردن کیفیت محصولات و خدمات ارائه شده توسط یک شرکت، و همچنین ثبات مالی آن کمک کنند.

این شرکت‌ها در یک مدت محدود برای مثال 3 ماه (حداکثر 6 ماه) در فرآیند توسعه و پیشرفت یک استارتاپ همکاری‌های لازم را انجام می‌دهند و زمانی که شرکت به مکان مورد نظر در جامعه مشتریان هدف رسید، آن را رها می‌کنند.

شاید اگر نگاهی به استارتاپ ها و کسب و کارهایی که در چند سال اخیر شکست خوردند بیندازیم، فقدان اصلی همه ی آنها شتاب دهنده ها هستند.

یک ویژگی بارز این شرکت‌ها این است که می‌توانند با حداقل هزینه و بدون صرف هزینه‌های گزاف و همچنین در زمان کوتاه یک کسب و کار جدید را به نقطه‌ی امنی در بازار برسانند. در ادامه لیست تعدادی از شتاب دهنده های استارتاپ را در ایران بیان کرده‌ایم و همچنین در مورد هر کدام از آن‌ها توضیحاتی را ارائه داده‌ایم.

نیاز های استارتاپ های جدید

نیاز مالی

در سال های گذشته، استارتاپ ها به کمک شتاب دهنده ها سرمایه ی حدود 25 میلیون تومان دریافت می‎کردند که معادل 8000 دلار بوده است.

اما اگر مبلغی که امسال به استارتاپ های جدید داده می‎شود را چیزی حدود 50 میلیون تومان در نظر بگیریم، معادل کمتر از 3500 دلار می‎باشد که از طرف دیگر استارتاپ ها با افزایش هزینه ها هم روبرو هستند و این موضوع میتواند باعث جذب سرمایه خارجی بشود.

آموزش

امروزه استارتاپ ها نیاز زیادی به آموزش دارند. کارآفرینان باید قبل از ورود به شتاب دهنده ها، آموزش های ابتدایی مثل”بوم کسب و کار” و “پرسونا” را از منابع مکتوب و چندرسانه ای فرا بگیرند.

شتاب دهنده‌ ها نباید محل کشف کارآفرینان باشند، بلکه باید به کارآفرینانی که پیش از آن جدیّت و انگیزه خود را اثبات کرده‌اند، برای پیشرفت کمک کنند.

سپس با کمک شتاب دهنده ها؛ مسائل حقوقی، کسب تجربه از شبکه منتورها و مهارت‌های نرم کارآفرینان را بیاموزند.

نیروی انسانی

با توجه به رشد روزافزون استارتاپ ها و همچنین کاهش نیروهای متخصص، یکی از اصلی ترین نیازهای استارتاپ ها، نیروی انسانی متخصص است. 

شتاب دهنده ها می‎توانند با توجه بیشتر به امر شبکه‌سازی، عقد قراردادهای همکاری با آموزشگاه‌ها و تسهیل اسکان نیروهای متخصص غیرتهرانی به رشد و تولید نیروی انسانی متخصص کمک بسازایی کنند.

دوره شتاب دهی آواتک یک دوره 4 ماهه است که مبلغ 25 میلیون تومان را در اختیار استارتاپ ها قرار میدهند.

پذیرش در این دوره به شدت گزینشی و برای تیم هایی است که محصولشان آماده و با مشتریان درحال رشد و یک تیم کامل و دارای درآمد اولیه هستند.

در ازای این سرمایه و خدمات (بدون پرداخت هزینه) استارتاپ ها 8 تا 15 درصد از سهام خود را به آواتک منتقل می کنند.

همچنین استارتاپ ها میتوانند وام تا سقف مبلغ 100 میلیون تومان (به صورت سهام) از آواتک دریافت کنند.

شرکت دیموند یک برنامه‌ی دو مرحله‌ای که مدت زمان آن به دو دوره‌ی 3 ماهه و 6 ماهه تقسیم می‌شود، برای پیشرفت استارتاپ ها ارائه می‌کند.

در ابتدا یک استارتاپ باید درخواست خود مرحله‌ی اولیه که مدت زمان آن 3 ماه است و دوره‌ی پیش شتاب دهی دیموند نام دارد، را برای شرکت از طریق سایت ارسال کند.

پس از بررسی و پذیرش درخواست استارتاپ مربوطه دوره 12 هفته‌ای را می‌گذراند و در صورتی که این دوره با موفقیت گذرانده شود، وارد مرحله 6 ماهه شتاب دهی خواهد شد.

برای ورود به این شتاب دهنده، استارتاپ باید ایده‌ی خود را در قسمت ثبت ایده سایت، به ثبت برساند.

پس از بررسی توسط شرکت ستاک شریف، برای جلسه‌ی حضوری با استارتاپ تماس خواهند گرفت. پس از پذیرش ایده، استارتاپ وارد یک دوره‌ی شتاب دهی 6 ماهه خواهد شد.

برای ورود به تریگ آپ و شروع مرحله‌ی شتاب دهی، ابتدا باید ایده استارتاپ در سایت ثبت شود.

حداقل سرمایه مورد نیاز برای ورود به تریگ آپ، چهارصد میلیون ریال است. تریگ آپ در حوزه‌های مختلف فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری های حوزه سلامت، فناوری های مالی (فین تک)، راهکارهای سبک زندگی، فناوری های آموزشی، مدیریت منابع طبیعی و تولید محتوا، فعالیت می‌کند و برای استارتاپ ها دوره‌های شتاب دهی برگزار می‌کند.

برای ورود به نوین تک باید از طریق ایمیل و تلفن با این شرکت تماس بگیرید.

کارشناسان آن‌ها پس از بررسی ایده شما، فرآیند شتاب دهی مربوط به شما را به شما ارائه خواهند کرد. یکی از نکات مثبت نوین تک این است که استارتاپ جدید می‌تواند در محل استقرار نوین تک مستقر شود و در مدت زمان فرآیند شتاب دهی از محیط نوین تک استفاده کند.

شتابدهنده

هارد تک سه دوره‌ی مختلف، پیش شتاب دهی، شتاب دهی و اوج گیری را به استارتاپ ها ارائه می‌کند. این شتاب دهنده در زمینه‌ی استارتاپ هایی که فعالیت سخت افزاری دارند، کار می‌کند و به آن‌ها خدمات دوره‌های شتاب دهی را ارائه می‌کند.

این شرکت که با نام مرکز نو آوری اکسیژن نیز شناخته می‌شود، با دریافت ایده‌های جدید و بررسی آن‌ها، آن‌هایی را که قابلیت پیشرفت دارند پذیرش می‌کند.

نکته‌ی جالب توجه در مورد این مرکز نو آوری این است که هیچ حداقل سرمایه‌ای برای ورود به آن لازم نیست و حتی در برخی موارد می‌توانند برای بعضی از ایده‌ها سرمایه گذار نیز معرفی کنند. مرکز نو آوری اکسیژن با برگزاری دوره‌های شتاب دهی از استارتاپ ها و کسب و کارهای جدید حمایت می‌کند.

این شرکت یکی از موفق ترین مراکز شتاب دهی بوده است و در کارنامه‌ی خود استارتاپ هایی همچون تپسی را دارد.

این شرکت همانند نوین تک می‌تواند به یک استارتاپ جدید فضای کار اشتراکی را ارائه کند. فینووا در شهرهای سنندج، مشهد و تهران نمایندگی دارد و می‌تواند فضای کار اشتراکی به کسب و کارهای جدید ارائه دهد.

برای ورود به فینووا فقط کافی است درخواست خود را برای آن‌ها ارسال کنید تا ایده و استارتاپ شما مورد بررسی و تحلیل کارشناسان آن‌ها قرار بگیرد و در صورت پذیرش با شما تماس بگیرند.

شتاب دهنده ستارگان فارابی از سال 1395 شروع به فعالیت کرده است. حوزه تخصصی فعالیت این شرکت در حوزه‌ی فناوری‌های مالی است.

برای ورود به فارابی باید استارتاپ شما در زمینه‌ی فناوری مالی ایده و نو آوری جدیدی داشته باشد و یا در زمینه‌هایی مانند بانک، بیمه و بازار سرمایه فعالیت کند. در صورت پذیرش از طرف ستارگان فارابی استارتاپ می‌تواند از فضای کاری اشتراکی بهره‌مند شود. میزان سقف سرمایه برای دوره‌ی شتاب دهی در فارابی حداکثر دویست میلیون تومان است.

  • شتاب دهنده استارتاپ هاوش

هاوش در مراحل پیش شتاب دهی و شتاب دهی و پساشتاب دهی فعالیت دارد.

این شرکت در مشهد نمایندگی دارد و می تواند فضای کار اشتارکی برای استارتاپ ها ارائه دهد.

برای ورود به هاوش باید فرم ثبت نام را پر کنید تا ایده و استارتاپ شما مورد بررسی قرار بگیرد و درصورت تایید با شما تماس خواهند گرفت.

امیدواریم با کمک این شتاب دهنده های استارتاپ بتوانید بترکانید و به ثمر رسیدن استارتاپتان را ببینید. تا به حال از این شتاب دهنده های استارتاپ استقاده کرده اید؟ در بخش نظرات به ما بگویید.

برچسب ها

زهرا غریب

وی عاشق دنیای تکنولوژی و کد نویسی بود و به زبان انگلیسی علاقه وافری داشت.از مهم ترین صفات وی میتوان به این اشاره نمود که کار تیمی را بسیار دوست می‎داشت.?

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن