بهترین هاسیستم مدیریت محتوا

بهترین سیستم های مدیریت محتوا

تا چند سال پیش زمانیکه قصد طراحی سایت داشتید؛ باید حتما دانش برنامه نویسی و کد نویسی را فرا می گرفتید؛ ولی امروز سیستم های مدیریت محتوا یا سی ام اس ها (Content management system ) کار شما را برای داشتن یک سایت اینترنتی راحت کرده است.

در این مقاله بهترین سیستم های مدیریت محتوا یا بهترین cms ها را معرفی کردیم تا با آشنایی این سیستم های مدیریت محتوا بتوانید سایت خود را در کمترین زمان ممکن آماده کنید؛ البته اگر حوصله آشنایی با سیستم های مدیریت محتوا را ندارید نیز می توانید مقاله بهترین سایت ساز های ایرانی را مطالعه کنید.

قبل از اینکه بخواهیم به معرفی سیستم های مدیریت محتوا بصورت کامل بپردازیم؛ اول اجازه بدهید، از سیستم مدیریت محتوا تعریف کاملی داشته باشیم.

سیستم مدیریت محتوا؛ سی ام اس یا cms چیست؟

سیستم مدیریت محتوا؛ نرم افزار تحت وبی هست که به شما کمک می کند؛ یک سایت اینترنتی داشته باشید و بتوانید مطالب سایت خود را بدون دانش برنامه نویسی با استفاده از این سیستم مدیریت کنید.

 

سیستم مدیریت محتوا   های زیادی در دنیا برای طراحی وب سایت ها وجود دارد، آمارها نشان می دهد بیش از 80 درصد سایت های اینترنتی با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا طراحی می شوند و شما با توجه به نیاز خود می توانید از یکی از این CMS ها استفاده نمایید.

رایگان بودن سیستم های مدیریت محتوا و توسعه و بروز رسانی و تنوع امکانات این نوع CMS ها باعث می شود که طراحان سایت ها و وبمسترها برای طراحی سایت  ازین ابزار استفاده کنند.

مشکلی که اکثر طراحان و برنامه نویسان وب با آن را به رو هستند آن است که آنها زمانی برای یادگیری سیستم مدیریت محتوای جدید ندارند. آنها ممکن است یک یا دو مورد از این سیستم ها را یاد بگیرند و از آن برای طراحی سایت های خود استفاده نمایند. بنابراین می بایست سیستمی که آنها انتخاب می نمایند انعطاف پذیر باشد و جوابگوی تمامی نیازهای آنان باشد.

سیستم های مدیریت محتوایی که در بخش پایین معرفی شده منعطف ترین سیستم های مدیریت محتوا هستند. که با استفاده از آنها می توانید هر نوع سایتی طراحی نمایید.

ما در وبمسترفا سیستم های مدیریت محتوای متعددی را بررسی کردیم تا بهترین cms های جهان را معرفی کنیم؛ در نتیجه به سه سیستم مدیرت محتوای وردپرس، جوملا و دروپال رسیدیم ، که به میزان بسیار زیادی برای راه اندازی سایت های اینترنتی از آنها استفاده می گردد. این سیستم های مدیریت محتوا رایگان بوده و کار با آنها بسیار ساده می باشد و در صورت نیاز می توانید امکانات جدیدی به آنها اضافه نمایید.

 

سیستم مدیریت محتوا وردپرس

سیستم های مدیریت محتوا

سیستم مدیریت محتوای وردپرس در ابتدا به عنوان سیستم ساخت بلاگ و بلاگدهی شناخته می شد که کم کم به عنوان سیستم مدیریت محتوا شناخته شد. با توجه به پایه قوی وردپرس استفاده از آن به عنوان سیستم بلاگ نیز فراتر رفت و هم اکنون با استفاده از وردپرس هر نوع سایتی قابل راه اندازی است. امروزه بسیاری از استارت آپ های بزرگ دنیا بر پایه وردپرس راه اندازی می شوند؛ سایتهایی نظیر سفارش آنلاین غذا؛ سایت های تخفیف گروهی؛ سایت های املاک و هر سایتی که در ذهن شما باشد؛ با استفاده از وردپرس قابل پیاده سازی می باشد.

قالب ها و  پلاگین های بسیاری برای وردپرس وجود دارد که دست شما را برای راه اندازی سایت های مختلف با ظاهر مختلف باز گذاشته است. وردپرس همچنین جامعه کاربری بزرگی دارد که این گروه از کاربران کمک آموزشی ها، ماژول ها و قابلیت های بسیاری را برای وردپرس آماده نموده اند.

با استفاده از قالب ها و پلاگین های وردپرس، شما می توانید وردپرس را به شبکه اجتماعی، فروم، سایت فروشگاهی، و هر آن چه می خواهید تبدیل نمایید. وردپرس همچنین قابلیت های بسیاری برای ایجاد سایت های مولتی بلاگ و چندین سایت با استفاده از یک پایه را دارد که می توانید امکانات را در سایت رسمی وردپرس  مشاهده نمایید.

نقاط قوت

  • پلاگین های و قالب های رایگان و غیر رایگان که به شما امکان ساخت هر نوع سایتی را می دهد
  • نیاز به دانش برنامه نویسی ندارید و به راحتی می توانید سایت مورد نظر خود را طراحی کنید.
  • با توجه به اینکه افراد زیادی ازین سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند، منابع آموزشی بسیاری از وردپرس وجود دارد.
  • کنترل پنل کاربر پسند و ساده که به کاربر امکان مدیریت سایت را به سادگی می دهد

نقاط ضعف

  • مناسب سایت های پرتالی با امکانات پیچیده نیست.
  • وردپرس در سرور، منابعی نظیر cpu را بسیار درگیر می کند و برای داشتن یک سایت وردپرسی باید سرور مناسب و هاست ویژه وردپرس داشته باشید.

نسخه اصلی وردپرس را از اینجا می توانید دانلود کنید.

اگر تصمیم گرفتید سایت خود را با وردپرس راه اندازی کنید؛ قطعا به یک هاست قدرتمند مخصور وردپرس نیاز دارید تا سایت شما با بالاترین سرعت در دسترس قرار بگیرد؛ هاست ویژه وردپرس پیشنهادی وبمسترفا را از این لینک می توانید خریداری نمائید.

 

سیستم مدیریت محتوا جوملا

جوملا توسط شرکت های بسیار بزرگی به عنوان سیستم مدیریت محتوا نظیر دانشگاه هاروارد استفاده شده. و برای شبکه هایی که دارای کاربران مدیر بسیاری می باشد مناسب است. جوملا برای ایجاد و طراحی هر نوع سایتی از ساده تا بسیار پیچیده مناسب است و توسط آن می توانید فروشگاه اینترنتی، شبکه اجتماعی، کتابخانه، شبکه اجتماعی و …. راه اندازی نمایید.

جوملا کاربران فعال و توسعه دهنده بسیاری دارد، بنابراین یافتن مطالب آموزشی بسیار آسان است. جوملا همچنین پلاگین ها، کامپوننت ها و امکانات جانبی بسیاری دارد، و برای توسعه جوملا نیازی به دانش برنامه نویسی ندارید و کافی است که امکان مورد نظر را در سیستم پایه نصب نمایید.

قالب های بسیاری برای جوملا وجود دارد، کیفیت قالب های آن با وردپرس قابل مقایسه نیست. البته در صورتی که نیاز به قالب جالی داشته باشید می توانید آن را بیابید.

نقاط قوت

  • می توان حساب کاربری را از حساب های OpenID، Google و LDAP استخراج نمود
  • در حدود 7000 اکستنشن دارد
  • جامعه کاربری بزرگی دارد و مطالب آموزشی کافی وجود دارد

نقاط ضعف

  • سیستم مدیریت محتوا کاربر پسند نیست، البته کنترل پانل قدرتمندی دارد
  • در مقایسه با سایر سیستم های مدیریت محتوا قالب های قوی کمتری دارد
  • برای سایت های بسیار ساده مناسب نیست

سیستم مدیریت محتوا دروپال

سیستم مدیریت محتوا

دروپال یکی دیگر از سیستم های مدیریت محتوای محبوب است، که توسط شرکت های معتبری مورد استفاده قرار گرفته. این سیستم مدیریت محتوا دارای امکانات بسیاری برای ساخت سایت های داخلی و خارجی و همچنین ایجاد محتوا می باشد.

دروپال گروه کاربری بسیار فعالی دارد، و همچنین فروم ها و انجمن های بسیاری برای این نرم افزار وجود دارد. مطالب آموزشی و مقالات بسیاری توسط جوامع کاربری دروپال هر روزه منتشر می گردد. این مطالب آموزشی در خصوص نصب، راه اندازی و سفارشی سازی دروپال می باشد.

امکانات جانبی بسیاری برای دروپال وجود دارد که می توانید با استفاده از آنها سایت خود را راه اندازی نمایید. این به آن معناسب که کافی است شما زمان خود را برای طراحی و سفارشی سازی سایت خود بگذارید.

نقاط قوت

  • جامعه کاربری بزرگ که حتی دارای پشتیبانی های زنده می باشد
  • در حدود 6000 ماژول که به شما امکان راه اندازی هر نوع سایتی را می دهد
  • شرکت های بسیاری با هزینه اندک دروپال را پشتیبانی می نمایند

نقاط ضعف

  • برای سایت های ساده مناسب نیست
  • قالب های آماده رایگان و تجاری بسیار کمی دارد
  • ایجاد قالب برای سایت پیچیده است

لطفا تجربیات واقعی خود در مورد سیستم های مدیریت محتوا در قسمت نظرات اعلام کنید.

برچسب ها

مازیار احمدی

مازیارم. مازیار یه وبمستر هست که جوانیشو تو اینترنت گذاشته. عاشق وردپرسه و یه استارتاپ داره که مثل بچش دوسش داره و دوستدار محتوا هست. مازیار موقع کار خیلی جدیه ولی آدم خوش قلبیه و از ته دل میخنده. مازیار عاشق یاد دادن و اشتراک گذاری تجربیاتش هست.

نوشته های مشابه

۱ نظر

  1. با سلام و تشکر از سایت خوبتون مطلب کاملی بود، من هم وردپرس رو برای کار پیشنهاد می‌کنم. هم اینکه رایج تره و هم نسبت به جوملا خیلی طراحی پیشخوانش بهتر هستش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن