مارکتینگ

بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ

زمانیکه اولین کسب و کارم را راه اندازی کردم، هیچ اطلاعی از استراتژی های توسعه محصول، جذب مشتری، برنامه ریزی مالی و ده ها ساز و کار دیگر که برای اداره یک بیزینس موفق به آن نیاز است را نداشتم.

چه روزهایی که در دلهره های فراوان اداره کسب و کارم غرق می شدم و یک حسرت همیشگی از اینکه نمی توانستم از یک مربی خوب در این زمینه بهره ببرم در من وجود داشت!

همیشه دنبال کسی بودم که مرا از جاییکه اکنون در آن قرار دارم به جاییکه به آن می خواهم برسم ببرد. کسی که در کنارم حضور داشته باشد تا مرا بر روی نتیجه نهایی متمرکز نگاه داشته و به من یادآوری کند که چرا رسیدن به نتیجه از اهمیت بالایی برخوردار است. در زمان لازم آینه ای در برابرم بگیرد و نقاط ضعف شخصی و کسب وکارم را منعکس کند.

بیزینس کوچینگ چیست؟

بیزینس کوچینگ (Business Coaching) فرآیندی است که یک کسب و کار را از جایی که اکنون در آن قرار دارد، به جایی می برد که مالک کسب و کار تمایل دارد. پس از این که مالک کسب و کار مشخص کرد که تمایل دارد بیزینس خود را از وضعیت فعلی به چه وضعیتی در آینده برساند، بیزینس کوچینگ به او در تعیین استراتژی و الویت بندی کردن اهداف و استراتژی های لازم برای پیش بردن کسب و کار به سوی اهداف، کمک می کند. بیزینس کوچ به صورت منظم، هفتگی یا ماهیانه، با مالک کسب و کار ملاقات می کند تا او را در حفظ تعهداتی که در جلسات قبلی کوچینگ تعیین شده اند، یاری نماید.

بنظرتون بیزینس کوچ مشاوره؟

شما هرگز یک مربی فوتبال را نخواهید دید که برای تیم خود، دور زمین فوتبال بدود. دقیقا همین مساله درباره بیزینس کوچ نیز صادق است. یک بیزینس کوچ، مشاور کسب و کار نیست. بیزینس کوچ ها، کارهای شما را در کسب و کارتان انجام نمی دهند، بلکه در کنار شما حضور دارند. به عبارت دیگر بیزینس کوچینگ یک روش جدید است برای حل مسائل شما. از نگاه کوچینگ هر فردی متخصص زندگی خود است و بهتر از دیگران می داند که راه‌ حل مسائلش چیست، کافی است فردی که خوب بلد است بشنود، خوب سوال می‌پرسد و خوب بازخورد می‌دهد در کنار او قرار بگیرد و با او گفتگو کند تا آگاهی های او را از درونش بیرون بکشد و از آن استفاده کند.

مهیای سفر شوید

کوچینگ یک سفر درونی است به اعماق درون خود، به بیان دیگر کوچینگ یک روش خودشناسی است و کسی که مهارت‌های پایه کوچینگ را می‌داند بهتر خودش را می‌شناسد و برای زندگی خود تصمیم‌گیری کند. کسی که مهارت های پایه‌ی کوچینگ ( پرسیدن – شنیدن – بازخورد دادن) را بلد است می‌تواند بهتر خودش را می شناسد و برای زندگی خود تصمیم گیری بهتری دارد. اگر شما هم فکر می کنید که نیاز به یادگیری مهارت های پایه‌ی کوچینگ دارید؛ توصیه می‌کنیم در دومین همایش بزرگ بیزینس کوچینگ ایران شرکت کنید.

ترن هوایی

اداره کسب‌ وکارمانند سوار شدن ترن هوایی است یک روز اوضاع کسب‌ وکارتان عالی به نظر می‌رسد اما پس از مدتی احساس می‌کنید همه چیز با سرعت در حال سقوط است. استخدام یک بیزینس کوچ به شما بصیرت می‌دهد که ببینید، چگونه بهتر کسب‌ وکارتان را اداره کنید، با این‌کار می‌توانید میزان فروش را افزایش دهید یا توانایی‌های خود را بهبود بخشید. به بیان دیگر، یک بیزینس کوچ اجازه نمی دهد که رویاهایتان را بدلیل روزمرگی فراموش کنید و در تمام طی مسیر همراه شماست. بسیاری از افراد علی رغم اینکه می دانند برای کسب و کارشان باید چه کاری انجام دهند موفق نمی شوند!!! مهمترین دلیل عدم موفقیت این افراد این است که کارهای مهم کسب و کارشان را به تعویق می اندازند.

طبق صحبت های بسیاری از بزرگان از جمله بیل گیتس مدیرعامل مایکروسافت، اریک اشمیت مدیر عامل گوگل، تونی رابینز مربی انگیزشی افراد موفق و مشهور و همین طور اثربخشی بسیار بالایی که این دانش بر کیفیت زندگی و کسب و کار انسان ها دارد ، هر انسانی به یک کوچ حرفه ای نیاز دارد . از طرفی در حال حاضر طبق تحقیقات هاروارد بیزینس رویو، به ازای هر یک میلیون نفر، تنها و تنها ۷ کوچ حرفه ای وجود دارد. این واقعیت نشان می دهد افرادی که در این حوزه ورود پیدا می کنند چه به صورت رهبرانی حرفه ای نقش ایفا کنند و یا اینکه حرفه ی کوچینگ را به عنوان حرفه ی اصلی خود انتخاب کرده باشد، آینده ی بسیار درخشانی را پیش روی خود می بینند.

پژوهش‌های مؤسسه هی گروپ نتایج زیر را در مورد بیزینس کوچینگ نشان داده است:

  • تحقیقات فدراسیون بین‌المللی کوچینگ ICF نشان می‌دهد ۷۰ درصد صاحبان کسب‌وکارهای کوچک که یک کوچ کسب‌وکار را استخدام کرده‌اند، توانسته‌اند عملکرد خود را بهبود دهند و ۹۹ درصد از کارآفرینان خوشحال بودند که تصمیم به استخدام یک مربی کسب‌وکار گرفته‌اند.
  •  ۸۵ درصد از کسب‌وکارهایی که از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده کرده‌اند، نرخ بازگشت سرمایه‌شان (ROI) مثبت بوده است. یعنی هزینه‌ای که برای این خدمات پرداخته بودند را از محل افزایش درآمد و سودآوری درآورده‌اند.
  • حدود ۴۰ درصد از شرکتهای فورچون ۵۰۰ (پانصد شرکت برتر دنیا) از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده می‌کنند.
  • بیزینس کوچینگ توانسته است تا حداکثر ۷۰۰ درصد بازگشت سرمایه (ROI) برای کسب‌وکارها ایجاد کند.

آیا بیزینس کوچینگ همان مشاوره‌ کسب‌وکار است؟

خیر. بیزینس کوچینگ و مشاوره کسب‌وکار (Business Coaching) دو خدمت متفاوت هستند.

مشاور کسب‌وکار فردی است که براساس تجربه خود در یک زمینه خاص (استارتاپ، بازاریابی، فروش، منابع انسانی، مدیریت مالی و …) راهکارهایی را به صاحبان کسب‌وکارها پیشنهاد می‌کند. در واقع کسب‌وکارها زمانی سراغ مشاور می‌روند که دنبال جواب سؤالاتشان باشند. بدیهی است که مشاوران کسب‌وکار از بابت به نتیجه نرسیدن راهکارهایشان مسئولیتی نمی‌پذیرند.

در نقطه مقابل یک کوچ حرفه‌ای کسب‌وکار (که لزوماً ممکن است در زمینه فعالیت آن کارآفرین یا شرکت تخصص نداشته باشد) با استفاده از مهارت‌های کوچینگی خود به مراجعش کمک می‌کند تا:

۱) ابتدا موضوع اصلی (Issue) را به درستی کشف کند.

۲) پی به توانمندی‌های خود و سازمانش ببرد.

۳) سؤالات خوب بپرسد.

۴) با استفاده از توانمندی‌هایش، به راه‌حل‌های خوبی هم برسد.

در این حالت مراجع (کارآفرین یا شرکت موردنظر) مسئولیت تغییر را خودش به عهده می‌گیرد و به این توانمندی می‌رسد که خودش عامل ایجاد تغییرات مثبت در کسب‌وکارش شود.

مزایای استفاده از بیزینس کوچینگ برای کسب‌وکارها چیست؟

برخی از مهم‌ترین مزایای بهره‌گیری از خدمات بیزینس کوچینگ عبارتند از:

  • رسیدن به درآمد و سودآوری بالاتر و ارزش بالاتر سهام
  • بهبود وضعیت دلبستگی کارکنان و کاهش نرخ خروج (Turnover Rate)
  • مدیریت اثربخش هزینه‌ها و حذف هزینه‌های غیرضروری
  • افزایش زمان ماند نیروهای نخبه در سازمان
  • تقویت برند کسب‌وکار و جایگاه آن در ذهن مشتری

پژوهش‌ها نتایج زیر را در مورد بیزینس کوچینگ نشان داده است:

  • حدود ۴۰ درصد از شرکتهای فورچون ۵۰۰ (پانصد شرکت برتر دنیا) از خدمات بیزینس کوچینگ استفاده می‌کنند.
  • بیزینس کوچینگ توانسته است تا حداکثر ۵۲۹ درصد بازگشت سرمایه (ROI) برای کسب‌وکارها ایجاد کند.
  • استفاده از خدمات بیزینس کوچینگ در ۶۱ درصد موارد منجر به بهبود وضعیت رضایت شغلی کارمندان شده است.

 

نتیجه‌گیری

درحالی‌که هیچ تعریفی برای زمان مناسب استخدام یک مربی کسب‌وکار وجود ندارد، یک معیار مناسب وقتی است که می‌گویید «من نمی‌دانم که باید چه کار کنم».

مهم این است که برخی اوقات کمک بگیرید چون حتی ابرقهرمانان هم تنهایی کاری را انجام نمی‌دهند.چندین عامل موجب استفاده از کوچینگ کارآفرینی و آموزش شده است. کسب‌وکارها پیچیده‌تر شده و سرعت تغییرات افزایش‌یافته است.کسب‌وکارها به‌سوی مربی های متخصص و آموزش تمایل پیدا کرده‌اند به‌طوری حاضرند برای گرفتن راهنمایی و عبور سریع از مشکلات پیچیده هزینه کنند.

 

برچسب ها

مازیار احمدی

مازیارم. مازیار یه وبمستر هست که جوانیشو تو اینترنت گذاشته. عاشق وردپرسه و یه استارتاپ داره که مثل بچش دوسش داره و دوستدار محتوا هست. مازیار موقع کار خیلی جدیه ولی آدم خوش قلبیه و از ته دل میخنده. مازیار عاشق یاد دادن و اشتراک گذاری تجربیاتش هست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن