هاستینگ

سرور مجازی چیست؟ بهترین سرور مجازی(vps) و سرور اختصاصی را از کجا بخریم؟

سرور مجازی یکی از بهترین خدمات میزبانی وب است که در آن سعی می‌شود از بهترین حالت ممکن برای استفاده از منابع RAM و CPU یک سرور استفاده شود، در این مقاله قصد داریم به معرفی سرور مجازی و عوامل تاثیرگذار در قیمت VPS بپردازیم و با بررسی تفاوت‌ها و تشابهاتی که با سایر مفاهیم هاستینگ دارد، ببینیم کدام نوع سرور مجازی بهترین انتخاب برای میزبانی سایت ما خواهد بود.

سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی یعنی یک تجربه عالی برای استفاده از تمامی قابلیت ها و دسترسی‌های یک سرور اما با قیمتی منطقی

سرور مجازی یا VPS مخفف Virtual Private Server می باشد و در واقع با تقسیم سرور فیزیکی با منابع بیشتر  به سرورهایی با منابع کمتر به کمک فن آوری مجازی سازی (virtualization) ساخته میشود.

برای ساخت VPS روی سرورهای اختصاصی با نرم افزارهای مجازی سازی نظیر Xen،vmware ESXI , kvm , proxmox بصورت مجازی محیطی فراهم می‌کنند که از نظر امکانات دقیقا شبیه سرور اختصاصی هست با این تفاوت که در منابع سخت افزاری ممکنه محدودیت‌هایی باشه.

در سرور مجازی گاها سخت افزار مورد استفاده به چندین بخش با مشخصات یکسان یا متفاوت تقسیم بندی می‌شود که منابع بسیار نزدیک به سرور اختصاصی را در اختیار کاربر می‌گذارد، عملا در این حالت اگر سرور اختصاصی ‍۱۶ گیگ رم داشته باشد، مثلا به ۸ سرور رم دو گیگ ارائه می شود.

که در چنین حالتی به آن VDS که مخفف کلمه Virtual Dedicated Server به معنی سرور اختصاصی مجازی است گفته می‌شود.

عملا در این حالت هر سرور مجازی از منابع مشخص می تواند استفاده کند و بقیه سرورهای مجازی که در آن سرور ایجاد شده اند، امکان استفاده از منابع  یکدیگر را ندارند.

کار سرور مجازی چیست؟

اصلا VPS به چه دردی میخوره؟

کار سرور مجازی درست مانند یک هاست است که می‌توان سایت‌ها را بر روی آن میزبانی کرد. اما تفاوتی که در آن وجود دارد این است که منابع بسیار بیشتر از یک هاست و سطح دسترسی ROOT یا Administrator را در اختیار خواهید داشت.

هر سرور مجازی سهم خاصی از منابع سرور فیزیکی را در اختیار خواهد داشت که شامل حافظه ram، فضای دیسک، منابع نرم افزاری، پهنای باند سرور و… خواهد بود.

انواع سیستم عامل مورد استفاده در سرور مجازی

به صورت کلی دو سیستم عامل لینوکس و ویندوز از محبوب‌ترین سیستم عامل‌های مورد استفاده برای راه‌اندازی سرور مجازی هستند. اگر یک نگاه کلی به این دو سیستم عامل بیندازیم به شرح زیر خواهد بود.

  • لینوکس: سیستم عامل لینوکس که از سال 1991 ارائه شده است از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است و شامل توزیع‌های متفاوتی است، که محبوب‌ترین آنها شامل CentOs، Ubuntu، Debian، Gentoo، Arch، openSUSE و Fedora است.
  • ویندوز: این سیستم عامل متعلق به شرکت مایکروسافت است که در اوایل قرن 21 نسخه ویندوز را برای سرور منتشر کرد و در حال حاضر سه نسخه ویندوز 2008، 2012 و 2016 در استفاده از آن برای سرور مجازی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

بر اساس آمار منتشر شده از سوی ایران سرور، که یکی از بزرگترین ارائه دهنده های سرور مجازی در ایران است، کاربرانی که از سرورهای VPS این شرکت از ابتدای تیر ماه تا پایان دی ماه سال 96 استفاده می‌کردند به شرح زیر است.

  1. 77 درصد از سیستم عامل لینوکس
  2. 20 درصد از سیستم عامل ویندوز
  3. 3 درصد سایر سیستم عامل‌ها که توسط خود کاربران بر روی سرور نصب و استفاده شده است

با توجه به تصویر بالا، محبوب‌ترین سیستم عامل لینوکس است که توزیع CentOS با محبوبیت 92 درصدی، بین توزیع‌های لینوکس، علم‌دار آنها است و از بین نسخه‌های متعدد آن، 83% CentOS 6 و تنها 9% را CentOS 7 شامل می‌شود. 8% باقی مانده از توزیع‌های سیستم عامل لینوکس شامل Ubuntu، Debian و… است.

از میان نسخه‌های سیستم عامل ویندوز، که پراکندگی 20 درصدی را به خود اختصاص داده‌اند، 67% آمار نصب ویندوز 2012، 18% ویندوز 2016 و 15% را نیز ویندوز 2008 تشکیل داده است.

تفاوت سرور مجازی و هاست چیست؟

تفاوت هاست با سرور مجازی
به صورت عامیانه میتونیم اینجوری تعریف کنیم، هاست در واقع تقسیم فضا و منابع یک سرور اختصاصی بین کاربران بصورت اشتراکی هست، بخاطر همین هم هست که به هاست های معمولی هاست اشتراکی هم گفته می شود.

یعنی اگر سرور فیزیکی ۱۶ گیگ رم داشته باشد، این ۱۶ گیگ بین حدود ۱۰۰ سایت بصورت مشترک استفاده می شود و در عکس بالا نیز مشخص است که کل منابع سرور بصورت مشترک بین سایتهای مختلف تقسیم شده است.

ولی در سرور مجازی، منابع سرور اختصاصی که به هر سرور اختصاص می‌دهیم، بقیه سرورها امکان استفاده از آن منابع را ندارند.

همانطور که می‌دانید یک سرور فیزیکی با استفاده از نرم افزارهای نصب شده بر روی آن به چند بخش تقسیم بندی می‌شود که هر بخش میزان خاصی از منابع  را به خود اختصاص می‌دهد. هنگامی که یک هاست یا سرور مجازی خریداری می‌کنید دقیقا همین اتفاق برای هر دو می‌افتد و قادر هستید از منابعی که در هر کدام در نظر گرفته شده استفاده کنید.

اما تفاوتی که وجود دارد در این است که هنگامی که از این سرور به عنوان هاست استفاده شود، تعداد بخش‌های تقسیم بندی شده رقم بالایی دارد که منابع در آن بسیار محدود است. به عنوان نمونه در یک سرور با رم 64 ممکن است به بیش از 1.000 بخش تقسیم شده که به معنی ساخت هزار هاست برای میزبانی هزار سایت است.

اما اگر از همین سرور به عنوان سرور مجازی استفاده شود شاید نهایتا استفاده اشتراکی از آن برای 10 سایت انتخاب شده باشد.

مسئله مهم دیگر به نوع کانفیگ و پیکربندی هر دو سرور و هاست بر می‌گردد. در یک سرور مجازی با توجه به نرم افزار استفاده شده، کانفیگ سرور به شکلی صورت می‌گیرد که منابع کل سرور با وب‌سایت‌ها به اشتراک گذاشته نشود. یعنی اگر در یک سرور مجازی 10 سایت میزبانی شده باشد که از رم 32 در سرور استفاده شده باشد، هر سایت دقیقا به این میزان از رم دسترسی دارد.

در صورتی که در هاست معمولا منابع به صورت اشتراکی بوده و با سایر سایت‌ها به صورت مشترک استفاده می‌شود. پس اگر منابع استفاده شده توسط یک کاربر افزایش پیدا کند، تاثیر آن روی سایر سایت‌ها نیز اعمال خواهد شد.

بنابراین اگر بخواهیم مزایا و معایب سرور مجازی و هاست را بررسی کنیم به شرح زیر خواهد بود.

  • دسترسی به منابع سرور و پهنای باند در سرور مجازی بیشتر است.
  • در صورتی که در سرور مجازی با کاهش منابع مواجه شوید می‌توانید با ارتقا قطعه سخت افزاری بدون انتقال سایت به سرور دیگر از همان سرور با قدرت بالاتر استفاده کنید.
  • به دلیل داشتن دسترسی روت می‌توانید هر تغییراتی روی سرور مجازی اعمال کرده و لایه‌های امنیتی دلخواه و نرم‌افزار دلخواه خود را روی آن نصب کنید.
  • هزینه سرور مجازی در مقایسه با هاست به دلیل پرداخت انواع لایسنس نرم افزاری به مراتب بیشتر و چندین برابر هاست است.
  • در سرور مجازی همیشه نیاز به یک مدیر سرور دارید که همواره سرور و نرم افزار‌های نصب شده روی آن را مدیریت کرده و بهترین پیکربندی را روی آن اعمال کند که اگر خود شما دانش آن را نداشته باشید هزینه زیادی باید بابت نگهداری و پشتیبانی پرداخت کنید.

تفاوت سرور مجازی و سرور اختصاصی چیست؟

عکس فوق تفاوت اصلی سرور اختصاصی و سرور مجازی را نشان می دهد.

تفاوت سرور اختصاصی با سرور مجازی مثل یک خونه ویلایی با یک آپارتمان هست.

شاید یک مثال خوب برای تفاوت سرور مجازی با سرور اختصاصی همین مثالی باشد که زدیم، در سرور اختصاصی شما یک خانه ویلایی دارید که تمامی منابع آن فقط برای مالک آن است.

ولی در سرور مجازی یک آپارتمان را در نظر بگیرید که هر واحد در اختیار یک فرد هست، در واقع هر واحد آب و گاز خود را دارد و به میزان نیاز خود از جریان گاز اصلی ساختمان استفاده می‌کند.

در واقع تنها تفاوتی که بین این دو می تواند باشد، در همان قدرت منابع، با توجه به اینکه پورت شبکه بین سرورهای مجازی روی یک سرور اختصاصی محدودتر می باشد.

کلود چیست؟

یک کلود یا ابر، در حقیقت ردیفی گسترده از سرور یا کامپیوتر است که به یکدیگر متصل شده‌اند و بعنوان یک اکوسیستم واحد به فعالیت می‌پردازند.

ابرها به گونه‌ای پیکربندی می‌شوند تا یک یا چند نوع سرویس به خصوص (نظیر ذخیره‌ی داده، تحویل محتوا، یا اپلیکیشن‌ها) را به گونه‌ای ارائه کنند که کاربران آن یعنی ما و شما بتوانیم از راه دور به این سرویس‌ها دسترسی داشته باشیم.

کلود چیست

تصور کنید که یک فضای ذخیره‌سازی بر روی یک سرور اجاره کرده‌اید، اگر این سرور به صورت واحد و بدون هیچ ارتباطی با سایر سرورها وظیفه‌ی نگهداری و پردازش داده‌های شما را بر عهده داشته باشد ممکن است بارها و بارها بنا بر دلایل مختلفی از بروزرسانی سیستم‌عامل گرفته تا مشکل سخت‌افزاری با نقصان مواجه شود.

حال اگر مجموعه وسیعی از کامپیوترها را به گونه‌ای سازمان‌دهی کنیم که بار پردازشی و ذخیره‌سازی در میان آن‌ها سرشکن شده و بصورت پویا تقسیم شود نتیجه چه خواهد شد؟ مسلما پایداری بی‌نظیر یکی از خصیصه‌های اصلی این اقدام خواهد بود؛ و این همان ابر یا کلود است.

سرویس‌های ابری کاملا از پیش پیکربندی می‌شوند تا کاربر بتواند بدون نیاز به اعمال هیچ‌گونه تنظیمات خاصی، به بهره بردن از آن بپردازد. اما شاید ذهن شما هم به این نکته‌ی ظریف مشغول شده باشد که چرا عبارت کلود به معنی ابر برای این شیوه انتخاب شده است؟

هیچ‌کس به شکل دقیق نمی‌داند اما تصور یک پاسخ منطقی و قابل قبول به هیچ وجه دور از ذهن نیست. مجموعه‌ی عظیمی از واحدهای منفرد، زمانی که از ورای فاصله‌ی نزدیک نظاره شوند می‌توانند مفهوم و تصویر یک ابر واحد و منحصر بفرد را تدایی کنند.

درست همانند ابری که از ذرات بخار آب، یا غبارهای معلق در هوا بوجود می‌آید. ذکر این مساله نیز خالی از لطف نیست که در زبان انگلیسی به پرواز دسته‌جمعی پرندگان و ملخ‌ها و… نیز عبارت کلود یا ابر را نسبت می‌دهند؛ حال تصور دسته‌ی هماهنگی از کامپیوترها بعنوان یک ابر آنقدرها هم نمی‌تواند دشوار باشد.

نوع دیگری به نام سرور کلود وجود دارد که در واقع همان سرور مجازی است اما تفاوتی که در آن وجود دارد این است که چندین سرور مجازی بر روی یک بستر مشترک که آن را رایانش ابری می‌نامیم به یکدیگر متصل هستند. اتصال چندین سرور مجازی به معنی داشتن منابع بسیار بالا است، چرا که یک سایت بر روی چندین سرور مجازی بر روی رایانش ابری میزبانی می‌شود.

در حال حاضر سرویس های کلود بصورت سه دسته زیر ارائه می شود:

تفاوت iaas با saas

زیرساخت بعنوان سرویس (IaaS): زمانی که سرویس ارائه شده توسط کلود در برگیرنده‌ی منابع پردازشی نظیر سخت‌افزار سرور، پهنای باند شبکه، یا سیستم‌های بالانس بار باشد، در چنین حالتی گفته می‌شود که این ابر ارائه کننده‌ی زیرساخت است. یک نمونه‌ی شناخته شده از این نوع، سرویس‌های وب آمازون است.

پلتفرم بعنوان سرویس (PaaS): هنگامی که یک ابر، به ارائه‌ی محیطی می‌پردازد که کاربران می‌توانند از آن به منظور توسعه‌ی نرم‌افزاری بهره ببرند، آنچه ارائه شده را پلتفرم می‌نامیم. چنین سرویسی برای کاربرانی که قصد دارند تنها بر روی توسعه‌ی حقیقی برنامه تمرکز کرده و مجبور نباشند بار سنگین مدیریت و پیکربندی مسائل سخت‌افزاری و نرم‌افزاری سیستم میزبان را که موجب فعالیت ابر می‌شود بر دوش بکشند بسیار مناسب است.

نرم‌افزار بعنوان سرویس (SaaS): در این دسته که متداول‌ترین مورد محسوب می‌شود، سرویس ارائه شده توسط ابر، مبتنی بر اعطای دسترسی به کاربران عمومی به نرم‌افزارها و برنامه‌هایی است که بر روی آن ابر منزل گزیده‌اند. نمونه‌های مطرح این دسته را می‌توان با نام‌هایی نظیر جیمیل، بیس‌کمپ و نت‌فلیکس یادآور شد.

چه مواردی در قیمت گذاری سرور مجازی تاثیرگذار است؟

هر سرور مجازی با توجه به سخت افزار و نرم افزارهای نصب شده روی آن قیمت متفاوتی خواهد داشت که عوامل تاثیر گذار در آن شامل موارد زیر هستند.

1- منابع سخت افزاری سرور

همانطور که در ابتدای مقاله گفته شد، سرور مجازی بخش‌های کوچک شده‌ای از یک سرور اختصاصی است. در یک سرور اختصاصی هر چه قطعه سخت افزاری رم، فضای هارد دیسک و سایر قطعات نصب شده بر روی سرور از مشخصات بالایی برخوردار باشد، منابع بیشتر، سرعت بیشتر و در نتیجه قیمت بیشتری خواهد داشت.

این ویژگی یکی از مهم ترین دلایل قیمت گذاری هاستینگ ها برای سرور مجازی می باشد، اکثر هاستینگ ها منابع سرور اختصاصی را بصورت اشتراکی در اختیار سرورهای مجازی قرار می‌دهند، بخاطر همین ممکن است روی یک سرور با ۳۲گیگ رم بیشتر از ۵۰ سرور مجازی ایجاد شود.

ولی برخی از هاستینگ ها اگر یک سرور ۳۲ گیگ رم دارند، برای کیفیت بیشتر نهایتا روی این سرور ۵ سرور مجازی ایجاد می کنند، بنابراین هزینه‌های تمام شده آنها بیشتر خواهد شد.

2- لایسنس‌های نرم افزاری

برای ارائه یک سرور مجازی که بر روی بستر سخت افزار فیزیکی با مشخصات بالا ارائه می‌شود، نیاز است تا از انواع نرم‌افزار برای پیکربندی سرور استفاده شود. سهم بیشتر این نرم افزارها تجاری هستند که ماهیانه باید هزینه لایسنس آنها پرداخت شود.

این نرم افزارها شامل مواردی مثل کنترل پنل و نرم افزارهای امنیتی و مدیریتی دیگر هستند که هر یک امکانات مختلفی را برای کاربری که در حال استفاده از سرور است فراهم می‌کنند.

3- نصب و کانفیگ سرور

نصب و کانفیگ یک سرور پیش از هر چیزی به نوع استفاده از آن بستگی دارد. بنابراین مدیر سرور که مسئولیت نصب را بر عده دارد تلاش می‌کند که با استفاده از نرم افزارهای موجود و کانفیگ مناسب که برای سرور در نظر می‌گیرد، نسبت به ارائه سرور مجازی با سطح دسترسی مختلف بکند که بخشی از هزینه سرور مجازی به کانفیگ آن توسط مدیر سرور برمی‌گردد.

4- نگهداری از سرور

یک سرور مجازی مشابه هر چیز دیگری لازم است که به صورت مداوم بررسی و تحت آنالیز قرار داشته باشد. نرم افزارهای روی سرور روز به روز در حال آپدیت شدن و انتشار نسخه جدیدتر هستند، روش‌های جدیدی برای دسترسی به سرور به منظور هک مورد استفاده قرار می‌گیرد که همه این دلایل باعث می‌شود همانطور که روزانه روی سایت خود زمان می‌گذاریم، به همین شکل روی زیرساخت آن که بر روی سرور قرار دارد نیز زمان گذاشت.

5- منابع تخصیص داده شده به کاربر

هر سرور مجازی دارای منابع سخت افزاری و نرم افزاری مختلفی است که به صورت مختلف در نظر گرفته شده است. این منابع شامل مقدار رم، فضا، پهنای باند و موارد پیش پا افتاده دیگری همچون تعداد آی‌پی قابل استفاده هستند که هر یک منابع مختلفی را به کاربر نهایی خواهد داد.

 

بهترین سرور مجازی را از کجا بخرم؟

 

ایران سرور به عنوان یکی از بهترین و قدیمی‌ترین، شرکت‌های ارائه دهنده سرور مجازی است که پلن‌های مختلفی از سرورهای مجازی VPS با امکانات مختلف را در اختیار شما قرار می‌دهد و در صورتیکه سایت شما یک سایت پربازدید می باشد و یا دسترسی های SSH یا administrator را نیاز دارید، بهترین پیشنهاد برای خرید سرور مجازی، سرورهای مجازی ایران سرور می باشد.

سرورهای مجازی ارائه شده این شرکت دارای منابع 2 گیگابایت رم تا 32 گیگ و فضایی تا 200 گیگ را در اختیار شما قرار خواهد داد که بر خلاف سایر شرکت‌ها که منابع رم را به صورت اشتراکی در اختیار کاربران قرار می‌دهند دقیقا به همان میزان امکان استفاده از رم را در اختیارتان قرار خواهد داد.

اشکان دیبازر - متخصص زیر ساخت در دیجی کالا

مدت مدیدی است که یکی از مشتریان ایران سرور هستیم. در این مدت که با شرکت های هاستینگ زیادی کار کرده ایم، شرکت ایران سرور را به عنوان بهترین شرکت از نظر پشتیبانی و راضی نگه داشتن مشتری ارزیابی کرده ام. به امید موفقیت روزافزون هر دو طرف.

ایران سرور جز معدود شرکت‌هایی است که سرور مجازی را بصورت VDS ارائه می دهد و منابع اختصاصی دریافت می کنید.

سرویس اخیر این شرکت با نام vpx با با جدیدترین تکنولوژی هارد های , NVMe که سرعت ۱۰ برابری نسبت به هاردهای SATA دارند و  CPU هایINTEL XEON نسل ۶ و RAM های DDR4 ارائه می‌شود.

سرورهای مجازی VPSX ایران سرور، قدرت و سرعت سایت شما را چند برابر می‌کنند.

ترافیک مستقیم 30GB/s سرورهای VPSX ایران سرور با سرورهای Google باعث بهبود سئو سایت شما در نتایج بدست آمده می شود و سایت شما از رتبه بهتری نسبت به دیگران بهره خواهد برد.

سایت‌هایی که ازین سرورها استفاده می کنند سرعت فوق العاده ای را تجربه می کنند.

برای خرید سرور مجازی از ایران سرور می‌توانید از کد تخفیف زیر استفاده کنید:

zz15webVps

سفارش سرور مجازی از ایران سرور

بهترین سرور مجازی لینوکسی

سرور مجازی لینوکسی در واقع سروری هست که روی اون سیستم عامل لینوکس نصب هست و در صورتیکه برنامه سایت شما با php کدنویسی شده، می‌تونید از سرور مجازی لینوکسی استفاده کنید.

بهترین سرور مجازی لینوکسی که امکان SSH داره و کنترل پنل رایگان داره رو می‌تونین از لینک زیر خرید کنید:

خرید سرور مجازی لینوکس از ایران سرور

بهترین سرور مجازی ویندوزی

سرور مجازی ویندوزی در واقع سروری هست که روی اون سیستم عامل ویندوز نصب هست و در صورتیکه برنامه سایت شما با asp کدنویسی شده، می‌تونید از سرور مجازی ویندوزی استفاده کنید.

بهترین سرور مجازی ویندوزی که امکان دستسی ریموت دسکتاپ داره و کنترل پنل solidcp بصورت رایگان روش نضب میشه  رو می‌تونین از لینک زیر خرید کنید:

خرید سرور مجازی ویندوزی از ایران سرور با پشتیبانی 24 ساعته

بهترین سرور اختصاصی

زمانیکه بازدید از سایت شما به حد قابل توجهی افزایش یابد که استفاده از سرور مجازی و VPS مناسب کار شما نباشند؛ ناگریز باید به سمت راهکار سرور اختصاصی بروید و سرور اختصاصی را برای میزبانی سایت خود انتخاب کنید.

در حال حاضر بهترین سرور اختصاصی از بهترین دیتاسنتر از نظر سرعت و قیمت و پایداری؛ دیتاسنتر هتزنر می باشد که از نظر سرعت و قیمت قابل مقایسه با دیتاسنترهای ایرانی نیست.

خرید سرور اختصاصی هتزنر با قیمتی مناسب و پشتیبانی 24 ساعته

 

امیدواریم توانسته باشیم در این مطلب به علم شما اضافه کنیم و مفید باشیم؛ در صورتیکه نقطه نظری درباره موارد ذکرشده داشتین؛ خوشحال میشیم با ما در میون بزارین

برچسب ها

مازیار احمدی

مازیارم. مازیار یه وبمستر هست که جوانیشو تو اینترنت گذاشته. عاشق وردپرسه و یه استارتاپ داره که مثل بچش دوسش داره و دوستدار محتوا هست. مازیار موقع کار خیلی جدیه ولی آدم خوش قلبیه و از ته دل میخنده. مازیار عاشق یاد دادن و اشتراک گذاری تجربیاتش هست.

نوشته های مشابه

۱ نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن