استارتاپی ها بدانیدمدیریت کسب و کار

7 نکته مهم بازاریابی برای استارتاپ ها (استراتژی بازاریابی کسب و کارها)

بازاریابی یک ایده استارتاپی یکی از مهم‌ترین مراحلی است که در فرایند شروع یک کسب و کار باید مورد توجه قرار گیرد. پس از جذب سرمایه‌گذار برای ایده مورد نظر مرحله بازاریابی استارتاپ شروع می‌شود. علی‌رغم عدم تخصیص بودجه مناسب در بازاریابی استارتاپ‌ها به دلایل مختلف، باید به این نکته توجه داشت که یکی از دلایل شناخته شدن یک کسب و کار بازاریابی اصولی است. در صورت عدم بازاریابی صحیح، جذب مشتری و فروش محصول دچار آسیب خواهد شد. انجام تبلیغات نوآورانه و خلاق توسط برخی از استارتاپ‌ها گرچه تلاشی برای رسیدن به اهداف مورد نظر است، اما توجه به چند نکته کلیدی در بازاریابی استارتاپ‌ها باعث افزایش احتمال موفقیت و تضمین آن و کمک به رشد آن خواهد شد.

با توجه به مطالب ذکر شده در صورت تمایل به بازاریابی صحیح استارتاپ خود همراه با ما در ادامه مطلب باشید. نکات ارائه شده در ادامه در مورد بازاریابی استارتاپ می‌تواند به شما کمک کند. در مواردی که با کمبود بودجه مواجه هستید، این نکات می‌تواند اقدامی مؤثر در اعتلای استراتژی بازاریابی کسب و کارهای نوظهور باشد.

نکات مهم بازاریابی برای استارتاپ‌ها

1 – توجه به برند سازی

برندینگ یا برند سازی فرایندی است که در آن استارتاپ‌ها و کسب و کارها تلاش می‌کنند تا تصویری مطلوب از کسب و کار خود به مخاطبان ارائه دهند. برند سازی باعث تمایز شما از رقبا می‌شود که برای این منظور باید ویژگی‌های برجسته و منحصربفرد خود را مشخص نمایید. بنابراین، نکته اول قبل از شروع فرایند بازاریابی استارتاپ‌ها برند سازی است. با توجه به این که برند سازی باعث ایجاد دید مثبت و جلب اعتماد مشتریان و مخاطبان شما می‌شود، پس این نکته در فروش شما بنقش کلیدی دارد.

برندسازی بازاریابی استارتاپ

2 – تعیین اهداف

داشتن یک برنامه منظم و مشخص کردن اهداف مهم در تعیین مسیر یک کسب و کار و استارتاپ بسیار ضروری است. در صورت عدم تعیین اهداف سردرگمی و بی‌نتیجه ماندن تلاش‌های اعضای تیم موجب شکست یا طولانی شدن مسیر موفقیت خواهد شد. گرچه هدف نهایی هر کسب و کار یا استارتاپ رسیدن به سود و کسب ثروت است، اما هدف استارتاپ‌ها صرفاً نباید تولید ثروت باشد، بلکه باید هدف موفقیت آن باشد که نقش مستقیم در سودآوری دارد. تعیین اهداف از اقدامات کلیدی در دستیابی به موفقیت و کسب ثروت است.

3 – نوآوری در استراتژی

هر کسب و کار و استارتاپی در صورتی که زمینه فعالیت یکسانی با دیگر کسب و کارها داشته باشند، نباید به این معنا باشد که استراتژی بازاریابی یکسانی نیز اتخاذ شود. پیروی از استراتژی دیگر کسب و کارها یکی از اشتباهات رایج در بازاریابی کسب و کارها است. نوآوری در ایجاد یک استراتژی بازاریابی یکی از عوامل موفقیت استارتاپ‌ها است. پس سعی کنید با بررسی وضعیت یک استراتژی نوآورانه جهت استفاده در استارتاپ خود طرح‌ریزی نمایید.

4 – خلاقیت

بازاریابی و تبلیغات اگرچه دو موضوع مستقل هستند، اما ارتباط بسیار نزدیکی بین این دو مقوله برقرار است. به این ترتیب، علاوه بر اتخاذ استراتژی مناسب در بازاریابی استارتاپ باید رویکردهای خلاقانه نیز مورد توجه قرار گیرد. تبلیغات خلاقانه از جمله عوامل کلیدی در بازاریابی استارتاپ است که باید در نظر گرفته شود. به عنوان مثالی از خلاقیت در کسب و کار، طراحی کارت ویزیت و استفاده از هدایای تبلیغاتی بدیع یکی ایده‌های بازاریابی خلاقانه است. بسیار شگفت‌انگیز است که برخی از شرکت‌ها به جای کارت ویزیت از شکلات‌هایی که لوگوی خود را بر آن حک کرده‌اند استفاده می‌کنند. بنابراین، خلاقیت و نوآوری مکمل همدیگر هستند و از جمله عوامل موفقیت در کسب و کارها است.

خلاقیت بازاریابی استارتاپ

5 – تعیین بازار هدف 

شناخت مشتریان و مخاطبان هدف لازمه موفقیت بازاریابی یک کسب ‌و کار است. به عبارت دیگر، عدم درک صحیح از مشتریان هدف یا ناتوانی در شناسایی صحیح آن، علی‌رغم داشتن یک ایده استارتاپی فوق‌العاده منجر به شکست کسب و کار خواهد شد. در صورتی که مشتریان و مخاطبان کسب و کار شما قشر خاصی از مردم هستند، بایستی این قشر را برای بازاریابی خود در نظر بگیرید. با توجه به مطالب ذکر شده، مشخص نمودن مشتریان یا بازار هدف بایستی قبل از ایجاد استراتژی بازاریابی در نظر گرفته شود.

6 – گوش دادن به مشتری

صرف‌نظر از زمینه فعالیت هر کسب و کار، مشتری کسی است که محصول یا خدمات شما را خواهد خرید و موفقیت یا شکست آن را موجب خواهد شد. بنابراین، اولویت دادن به نیازهای مشتریان و گوش دادن به درخواست‌های آنان یکی از نکات مهم در بازاریابی استارتاپ‌ها است. گوش دادن به نیازهای مشتریان از طریق توجه به بازخوردهای آنان نسبت به محصول یا خدمات شما میسر خواهد شد. آن دسته از استارتاپ‌ها یا کسب و کارها که به بازخوردهای مردم گوش فرا داده و از آن‌ها برای بهبود محصولات خود استفاده می‌کنند و نیازهای مشتریان را اولویت قرار می‌دهند موفق خواهند بود.

7 – بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

با توجه به نفوذ گسترده شبکه‌های اجتماعی در زندگی روزمره مردم، توجه به شبکه‌های اجتماعی بیش از پیش اهمیت دارد. یکی از روش‌های بازاریابی استارتاپ‌ها بازاریابی شبکه‌های اجتماعی است. از طرفی باید در نظر داشت که هزینه چندانی برای بازاریابی دیجیتال و جذب مشتری از این طریق برای کسب و کارها مورد نیاز نیست، از این رو، تحلیل اطلاعات به دست آمده از شبکه‌های اجتماعی و تعاملات با مشتریان می‌تواند در افزایش فروش و کسب اعتماد آن‌ها نقش اساسی داشته باشد. جهت تاکید بر اهمیت این مسئله می‌توان به اکانت‌های پرطرفدار اینستاگرام و استراتژی بازاریابی آن‌ها اشاره داشت.

برچسب ها

مازیار احمدی

مازیارم. مازیار یه وبمستر هست که جوانیشو تو اینترنت گذاشته. عاشق وردپرسه و یه استارتاپ داره که مثل بچش دوسش داره و دوستدار محتوا هست. مازیار موقع کار خیلی جدیه ولی آدم خوش قلبیه و از ته دل میخنده. مازیار عاشق یاد دادن و اشتراک گذاری تجربیاتش هست.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن