ویدیو مارکتینگ

ویدیو مارکتینگ و راهکارهای تدوین استراتژی ویدیو مارکتینگ در ایران

 

ویدیو مارکتینگ

مواردی که درباره ویدیو مارکتینگ و استراتژی ویدیو مارکتینگ به بیان آن ها خواهیم پرداخت:

با پرسش درباره استراتژی ویدیو مارکتینگ از هر فردی پاسخی خواهید گرفت. به عنوان مثال اگر از بازاریاب های معمولی در مورد استراتژی ویدیو مارکتینگ جویا شوید با ارائه پاسخ های نامربوط سعی می کنند شما را بدون پاسخی منطقی و دقیق از سر خود باز کنند و از آن ها جوابی نخواهید گرفت.

بازاریاب ها در ابتدای کار خود اولین چیزی که می آموزند، اهمیت ویدیو مارکتینگ است و در تمام کانال های ارتباطی ویدیو های خود را منتشر می کنند ولی اهداف و مقصود خاصی در انجام این کار آن ها نیست.

امروزه با فراگیر شدن فضای مجازی و روی آوردن مردم به تبلیغات در فضای مجازی و توجه آنان به ویدیو های پخش شده در اینترنت بصورت آنلاین، ویدیو مارکتینگ در بازاریابی نقش اصلی را ایفا می کند، در ادامه از مزایای ویدیو مارکیتنگ بیشتر صحبت می کنیم:

مزایای ویدیو مارکتینگ:

  •   ویدیو این برتری را نسبت به عکس و سایر تبلیغات دارد که قدرت صدا و تصویر و حرکت را همزمان باهم دارد و مستقیما روی افراد تاثیر می گذارد.
  •  امروزه اکثر افراد گرایش کمی به خواندن متن های طولانی مخصوصا در دنیای دیجیتال دارند و دیدن را به خواندن ترجیح می دهند. با ویدیو مارکتینگ می توان در زمانی کوتاه، حجم بالایی از محتوا را به همه، حتی به تنبل ترین مخاطبان انتقال داد.
  •  افراد با دیدن و شنیدن اطلاعات و توضیحات تکمیلی درمورد محصول، دید روشن تری نسبت به محصول پیدا می کنند و راحت تر برای خرید تصمیم می گیرند.
  • بعضی از مردم هنوز به فروش آنلاین اعتماد کافی ندارند. با ویدیو مارکتینگ و نشان دادن درست محصول راحت تر می توانیم اعتماد آن ها را جلب کنیم که از فضای امنی خرید می کنند.
  • وجود ویدیو در صفحات سایت شما به سئو سایت شما کمک می کند.
  • به دلیل جذابیت نمایشی ویدئوها، تعامل بین افراد و برند تبلیغ شده بیشتر می شود.

این امری عادی است که با هجوم مردم به هر سمتی ،تبلیغات پولی نیز به همان سمت سوق می یابد.

آمار و ارقام نشان میدهند که 81% از مشاغل، از ویدیو مارکتینگ برای بازار یابی بهره می گیرند که در سال 2017 این آمار بیشتر از  63 درصد بوده و 81 درصد مشتریان با تماشای ویدیو های تبلیغاتی محصولات و خدمات مختلف راغب به آن ها شده اند.

حال باید این سوال را مطرح کنیم که چگونه با اجرای استراتژی ویدیو مارکتینگ با مخاطبان خود بیشتر تعامل داشته باشیم و به نتایج بیشتر و بهتر دست یابیم؟

همراه با گام های ایجاد استراتژی ویدیو مارکتینگ باشید.

شناسایی مخاطبین و تعیین هدف برای کسب و کار خود

برای اینکه بازاریابی موفقی در کسب و کار خود داشته باشید در ابتدای کار باید تحقیقات انجام دهید. اینکه مخاطبین شما چه کسانی هستند و چه محتوایی مورد پسند آن ها واقع می شود و کانال های ارتباطی آن ها با دنیای مجازی چه مواردی هست؟

طراحی بهترین ویدیو و متقبل شدن مبالغی پول جهت انتشار ویدیو مارکتینگ شما در کانال ها و وب سایت هایی که مخاطبانتان در آنجا حضور ندارند، کاری بیهوده است.

و با اهمیت تر از همه موارد این است که هدف تان از ایجاد گروه مختص ویدیو مارکتینگ چیست؟ آیا فقط به دنبال اطلاع رسانی، فروش، افزایش بازدید و ترافیک هستید یا قصد دارید در تمامی موارد موفق باشید؟

در ابتدای سرمایه گذاری بر توانمندی ایجاد ویدیوی خود، از درستی لحن صدای مورد استفاده و پیامی که برای ارتباط با مخاطبین خود استفاده می کنید اطمینان پیدا کنید.

جهت جمع آوری نظرات و دیدگاه های مخاطبین خود ،قبل از ارائه ویدیو مارکتینگ وقت بگذارید چرا که داشتن اطلاعات از نظرات و سلیقه مخاطبین ،مشخص می کند چه نوع ویدیویی با خرج چه میزان پولی با چه کیفیتی باید ساخته شود مخاطب شما را جذب ویدیو مارکتینگ می کند.

در راه دستیابی به اهداف برند مورد نظرتان ، تمامی موارد را از ابتدا تا انتها در ویدیو متذکر شوید

ویدیو مارکتینگ مانند خارج شدن از انواع روش های عادی و همیشگی بازاریابی و راهی برای آزمایش تازه نمودن برندینگ است ولی مخاطبین هنگام مشاهده ویدیو مارکتینگ شما، در کنار شگفت زده شدن و به وجد آمدن باید بدانند با چه کسی ارتباط برقرار می کنند.

مک کنزی و همکارانش مطالعاتی انجام داده اند که بر اساس آن شرکت های ثابت قدم در برندینگ  20 درصد از شرکت هایی که به برندینگ اهمیت نمی دهند موفق تر هستند.

مثلا اگر ویدیو مارکتینگ شما در شبکه های اجتماعی و یوتیوب منتشر می شود باید به سایت شما یا یک صفحه فرود لینک داده شوند.

علاوه بر این، پیام رسانی و خلاقیت باید مطابق با اهداف برند و در کانال های مختلف بصورت یکپارچه صورت گیرد.

همچنین وقتی کاربران ویدیو را در صندوق ورودی ایمیل خود مشاهده کنند واکنش متفاوت تری نسبت به مشاهده آن در فیس بوک و اینستاگرام نشان خواهند داد و این واکنش برای برند شما مفید نخواهد بود  بلکه به جای کمک ، بیشتر به برند شما آسیب میزند.

مبلغ منطقی جهت تهیه ویدیو مارکتینگ در نظر بگیرید

دیدگاه غلطی که بسیاری از بازاریاب ها دارند این است که هرچه برای پروژه ویدیو مارکتینگ، پول بیشتری خرج شود، خود به خود آن پروژه به یک پروژه بزرگ موفق تبدیل می شود.

از طرفی دیگر، صرف نکردن هزینه برای کمپین های وسیع به تصویر برند شما آسیب می رساند چون در این صورت انتقال پیام با پایین ترین سطح از نظر کیفیت صورت می گیرد.

مقاله معرفی بهترین سایت های ایمیل مارکتینگ را هم بخوانیدمعرفی 10 ابزار و سایت برتر ارسال ایمیل تبلیغاتی در ایران و جهان

از زمانی که تصمیم به ایجاد محتوای ویدیو مارکتینگ می گیرید، اهداف شرکت را در نظر بگیرید و از اینکه پول خودرا در بهترین حالت خرج می کنید اطمینان حاصل کنید.

مثلا اگر مخاطبین شما مشتریان میانسال یا متولدین دهه 30 هستند به هیچ عنوان نیاز به صرف پول زیاد، جهت تولید ویدیو مارکتینگ نیست.

به دنبال ساخت ویدیوهای کوتاه در شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام و توییتر باشید یا از محتواهای ایجاد شده توسط سایر کاربران استفاده کنید ولی اگر می توانید بودجه بیشتری صرف کنید، با استفاده از یک داستان جذاب هالیوودی با بازیگری اینفلوئنسرها، کاری کنید برند شما هیچوقت از خاطر مخاطبین خارج نشود.

استفاده از اینفلوئنسرها در ویدیو مارکتینگ به معنای این نیست که سلبریتی های بزرگ استخدام کنید.

برای اینکه از صرف هزینه اضافی جلوگیری کنید از متخصصان صنعت خود یا سلبریتی های محبوب اینستاگرام که مورد توجه مخاطبین شما هستند استفاده نمائید و قبل از به کار گیری شخص، صلاحیت آن برای معرفی شرکت خود ارزیابی کنید و در همه شبکه های اجتماعی حسن شهرت و پروفایل های او را مورد بررسی قرار دهید و اجازه ندهید موضوعاتی که آنان در کانال ها و پلتفرم های خصوصی مورد توجه قرار داده اند، به برند یا ارزش محصولات تان خدشه وارد کند.

ویدیو مورد استفاده بهینه سازی شده باشد و برای تمامی کانال های ارتباطی هدف گذاری شود

متناسب با کانال هایی که برای راه اندازی کمپین خود انتخاب می کنید، باید اطمینان حاصل کنید که ویدیو های شما جهت دستیابی به بیشترین تعاملات بهینه سازی شده است.

این بهینه سازی در یوتیوب به معنی تحمل دوهفته انتظار پس از پخش ویدیو برای تجزیه و تحلیل کردن مخاطبان هدف است. در اینستاگرام یعنی کوتاه بودن ویدیو، مستقیم روی صفحه شرکت آپلود شود و از کپشن ها استفاده کنید.

بارها و بارها تست انجام دهید

 جهت یافتن عناصر مفید و کارآمد و عناصر مضر و ناکارآمد کمپین باید تستی را انجام دهیم. شاید پیام شما به صورت خلاقانه انتقال نیافته یا زمان و روز نامناسبی را برای اجرای آن در کمپین انتخاب کرده اید و یا کانال انتخابی مناسب نبوده، یا می تواند مشکل از طولانی بودن ویدیو مارکتینگ شما باشد یا کوتاه بودن مدت زمان آن.

مهم نیست مشکل کجاست نباید دلسرد شوید و باید بارها و بارها تست کنید تا زمانبندی دقیق و محتوای مناسب برای اجرای کمپین خود را بتوانید شناسایی کنید و بسازید.

در پایین پنج راه برای ارزیابی میزان موفقیت کمپین های بازاریابی ذکر شده است:

نرخ تعامل (Engagement rate)

نرخ و میزان تعامل یا مشارکتی که هر شخص با ویدیو مارکتینگ شما دارد محاسبه می کند.

اینکه شخص چه مدت زمانی را به تماشای ویدیوی شما پرداخته؟ ویدیو مارکتینگ را کامل مشاهده کرده یا آن را بسته یا اینکه بخش هایی از آن را به صورت اتفاقی مشاهده کرده و از تماشای ویدیو به صورت کامل صرف نظر کرده است.

این رقم نشان دهنده مناسب بودن طول فیلم ،خلاقیت به کار رفته در آن و کیفیت پیام شما، خلاقیت آن است.

تعداد بازدید (View count)

تعداد بازدید یعنی هر بار که یک ویدیو دیده شود این عدد افزایش می یابد و در کانال های ارتباطی مختلف شمارش بصورت های متفاوتی انجام میگیرد.

یک بازدید در فیسبوک 3ثانیه ولی در یوتیوب 30 ثانیه طول میکشد. اینکه بفهمیم بازدیدکنندگان از طریق کانال های مختلف چگونه با ویدیوی شما تعامل داشته اند به معنای اینست که میفهمید که تعداد بازدید ها در هر پلتفرم چگونه اندازه گیری می شود و اینکه از این ابزارهای اندازه گیری چگونه استفاده کنید و برای پروژه های بعدی برنامه ریزی دقیق تری داشته باشید و به مشکل برنخورید.

نرخ نمایش (Play rate)

رقمی که نشان دهنده بازدیدکنندگان واقعی است که برای نمایش ویدیو مارکتینگ واقعا کلیک کرده اند.

می شود گفت مهمترین معیار نرخ نمایش است چون به شما در مورد میزان عملکرد ویدیو در سایت های خاص یا یک شبکه اجتماعی مشخص اطلاعات دقیق می دهد.

شاید ویدیو مارکتینگ شما در یک وب سایت عملکردش جالب نباشد ولی در سایت دیگری به خوبی دیده شود و بارها پلی شود.

البته قابل ذکر است که تصویر ابتدایی روی ویدیو یا حتی اندازه و حجم ویدیو نرخ نمایش را تحت تاثیر قرار می دهد.

به اشتراک گذاشتن (Social Sharing)

این معیار، میزان به اشتراک گذاری ویدیو مارکتینگ توسط مخاطبین شبکه های اجتماعی را نشان می دهد.

مخاطبین وقت خود را صرف اشتراک گذاری محتوایی که به آن علاقمند نیستند نمی کنند. بنابراین اگر ویدیوهای شما دارای رقم پایین اشتراک گذاری است یعنی برای مخاطب جذاب نبوده و بلعکس رقم بالای Social Sharing نشان دهنده جذابیت محتوای شما بوده و بین مخاطبین دست به دست میچرخد.

بازخور یا نظرات (Comments)

این مورد را نمی توان مثل سایر موارد، معیار حساب کرد چون مانند ارثیه ای از گذشتگان است.

ولی بدین معنا نیست که به آن بی توجه باشید، بلعکس تمامی کامنت های مخاطبین را در مورد ویدیو مارکتینگ خود در شبکه های اجتماعی بخوانید.

در هر صورت کسی که برای تماشای ویدیوی شما وقت و نظر داده چه مشتری شما باشد و چه نباشد، با تماشای ویدیو برند شما را می شناسند و احتمال دارد در آینده روزی مشتری شما شود.

گام آخر در ایجاد ویدیو مارکتینگ

یک ویدیو مارکتینگ عالی تنها تا جایی که میتواند برود جایی است که یک کمپین ویدیو مارکتینگ قوی آن را هدایت می کند.

همیشه اطمینان حاصل کنید که ویدیوی تبلیغاتی شما به دست مشتریان و مخاطبین تان برسد، اینکه کجا ویدیوی شما به دستشان برسد اصلا حائز اهمیت نیست، چون تا کنون روش خاصی که این میزان گستردگی مخاطب را با توجه به فرمت ویدیو هایی که با آنها در تعامل هستند یافت نشده است تا بتوانیم به هر مخاطب پیشنهادات کاملا شخصی سازی شده و محصولات مرتبط و مختص به خودش را ارائه بدهیم.

با توجه به نکاتی که گفته شد، به نظر شما یک استراتژی ویدیو مارکتینگ خوب چه ویژگی هایی دارد؟

برچسب ها

زهرا غریب

وی عاشق دنیای تکنولوژی و کد نویسی بود و به زبان انگلیسی علاقه وافری داشت.از مهم ترین صفات وی میتوان به این اشاره نمود که کار تیمی را بسیار دوست می‎داشت.?

s�ظر

  1. به نظر من یکی از اون موارد مهم تبلیغ در زمان درستش هست مثلا تبلیغ عطر یا عروسک یا بدلیجات در بهمن ماه انجام بشه بهتره ….هم به خاطر ولنتاین و هم اینکه مردم تو اسفند ماه بیشتر خرید میکنن…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن