سئو

سئو و مهم ترین اصطلاحات آن (29 اصطلاح پر کاربرد در سئو)

حتما بارها پیش آمده که اصطلاحی به انگلیسی درمورد مفاهیم مربوط به سئو شنیده اید، یا در مقاله ای با یک عبارت مخفف روبه رو شده اید و در آن لحظه مفهوم آن را متوجه نشده اید. در صورتی که شاید بارها و بارها از همان اصطلاح برای بهبود وبسایت خود استفاده کرده باشید. در این مقاله عبارات و اصطلاحات رایج در دنیای سئو را برای شما گرد آورده ایم. 

Seo(سئو)

بهینه سازی صفحات وب برای موتورهای جستجو را سئو میگویند که مخفف (Search Enginine Optizitaion) می باشد. اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم سئو به چه معناست؟ باید بگوییم سئو یعنی شما یک مقاله را طوری تنظیم کنید کهوقتی یک نفر راجع به آن کلمه در گوگل سرچ کند، گوگل بفهمد که مقاله شما به آن کلمه ربط دارد  و در نتیجه آن را در نتایج نشان می دهد. برای آشنایی هر چه بیشتر با سئو، مشاهده ویدیوی آموزشی زیر به شما پیشنهاد می شود.

آموزش سئو سایت توسط یکی از ۱۰ سئو کار برتر ایران (رایگان+ویدئو)

بالا بودن در نتایج گوگل یک هنر می باشد که برای موفقیت در آن باید از آموزش سئو و یک سئو کار متبحر بهره ببرید.

رتبه بالا داشتن در گوگل یک هنر است

Heo

وقتی مقاله را طوری تنظیم کردیم که در سرچ گوگل رتبه خوبی داشته باشد، باید کاری کنیم که مخاطب هم از محتوای مقاله ما راضی باشد.

به این بهینه سازی سایت برای کاربران Heo میگویند که مخفف (Human experience optimization) هستش.

همانطور که در بالا بیان شد، گوگل سعی میکند مثل یک انسان ببیند و بفهمد. به همین دلیل در سال 2017 سئو معنایی به وجود آمد. 

سئو معنایی یعنی گوگل به دنبال معنا و مفهوم میگردد

ربات های گوگل به گونه ای هستند  که مفهوم را از دید کاربر میسنجند. 

اگر سرعت سایت شما بالا باشد، اگر عکس و فیلم خوب و غیر کپی در آن استفاده کرده باشید، اگر ظاهر سایت شما جذاب باشد، اگر مقاله ای که در سایت قرار دادید یک مقاله جذاب باشد و مواردی از این قبیل، باعث میشود که کاربر از سایت شما بازدید کند و راضی باشد و در نتیجه سئو معنایی این گونه مفهوم پیدا میکند.

 

SMO

(SOCIAL MEDIA OPTIMIZATIONA) این اصطلاح در واقع به معنی بهینه سازی وب سایت از طریق شبکه‌های مجازی است؛ که از طریق سوشال سیگنال اتفاق می افتد. اصطلاح سوشال سیگنال را پایین‌تر توضیح خواهیم داد. به عبارتی ساده‌تر اینکه چقدر وب سایت شما و محتوایی که تولید می‌کنید در شبکه‌های مجازی نشر پیدا می‌کند و از نظر کاربران مورد پسند، نظر و اشتراک گذاری می‌شود.

بهینه سازی وبسایت از طریق شبکه های مجازی

SOCIAL SIGNAL

سیگنال‌های درون شبکه‌های مجازی را سوشال سیگنال می گویند. ربات‌های گوگل بررسی می‌کنند وب سایت شما درون شبکه‌های مجازی چند لایک، کامنت و اشتراک گذاری را دریافت کرده اند؛ این به معنی محبوبیت وب سایت و برند شما در میان مردم است؛ یعنی اینکه اگر از نگاه گوگل انسانی به آن توجه کنیمT اگر وب سایت شما و مطالبی که شما از طریق شبکه‌های مجازی به اشتراک می‌گذارید مورد بحث، نظر، لایک و چیزهایی از این نظر قرار بگیرد، از نظر گوگل انسانی سایت شما دارای محبوبیت بالاتری است. پس بدان معنی است که وب سایت شما از نظر گوگل بهتر است، یعنی سطح بهتری دارد. بنابراین رتبه بهتری در نتایج گوگل خواهد داشت.

سیگنال های درون شبکه های مجازی

SEM

(SEARCH ENGIN MARKETING) بازاریابی از طریق بستر موتورهای جستجو را SEM می گویند؛ که می‌تواند از طریق تبلیغات گوگل ادوردز، تبلیغات اینترنتی، بهینه ساز سایت در شبکه‌های مجازی باشد.

SMM

(SOCIAL MEDIA MARKETING) انواع بازاریابی که از طریق شبکه‌های مجازی صورت می‌گیرد را اصطلاحاً SMM می گویند. این بدان معنی است که تمامی فعالیت‌هایی که برای بیشتر دیده شدن و جذب کاربر از طریق شبکه‌های مجازی چون فیس‌بوک، توییتر، اینستاگرام، یوتیوب، آپارات و غیره صورت می‌گیرد در گستره‌ی این اصطلاح می‌گنجد.

PPC

(PAY PER CLICK) در واقع نوعی از تبلیغات است که بابت هر کلیکی که روی لینک مربوطه شود پرداخت هزینه صورت می گیرد و قوی‌ترین سیستم تبلیغات PPC در جهان همان سیستم تبلیغات گوگل ادوردز است.

SERP

(SEََARCH ENGINE RESULT PAGE) در واقع صفحه‌ای که گوگل پس از جستجوی کلمات کلیدی برای شما ظاهر می‌ کند را اصطلاحاً SERP می گویند.

 

UX

(USER EXPERIENCE) تصور کنید که وارد وب سایت فروشگاهی می‌شوید و با چرخیدن و نگاه کردن به محصولات حس خوبی به شما منتقل می‌شود. این فضایی که برای شما ایجاد شده است در نهایت باعث می‌شود به راحتی خرید کنید. در واقع UX تجربه ای است که کاربر در وب سایت شما تجربه می‌کند.

تجربه کاربر

 

UI

(USER INTER FACE) صفحه وب سایتی را تصور کنید که تمام بخش‌های آن به راحتی قابل دسترس و مشخص باشد و ظاهر بسیار زیبایی داشته باشد این در واقع همان UI می‌باشد.

LANDING PAGE

در ایام قدیم معمولاً صفحه اصلی وب سایت را به عنوان صفحه اصلی تمامی محصولات یا خدمات خود قرار می‌دادند اما امروزه چنین روشی بسیار نادرست است؛ بلکه بهترین حالت بهینه سازی وبسایت این است که برای هر محصول یا خدماتی یک لندینگ پیج یا صفحه فرود مشخص طراحی شود. معمولاً لندینگ پیج ها سعی می‌کنند کاربر را به انجام کاری وادار کنند که اصطلاحاً CALL TO ACTION می گویند برای مثال چیزی را دانلود کند، ایمیلی ثبت کند و از این قبیل کارها …

KEYWORD

شاید مهمترین بخش سئو همان کلمات کلیدی باشد که شما برای وب سایت خود در نظر می‌گیرد کلماتی که کاربران هدف شما در موتورهای جستجو سرچ می‌کنند. برای بدست آوردن این کمات از ابزارهای مختلفی استفاده می‌شود یکی از ابزارهایی که برای به دست آوردن کلمات کلیدی استفاده می‌شود همان گوگل ادوردز می‌باشد.

ON PAGE SEO

در واقع تمامی فعالیت‌هایی که در خود وب سایت انجام می‌شود که می‌تواند شامل تولید محتوا، UI، UX و لینک بیلدینگ داخلی باشد.

OFF PAGE SEO

در واقع تمامی فعالیت‌هایی که خارج از وب سایت شما جهت پیشرفت وب سایت انجام می‌شود را آف پیچ سئو می گویند.

HEADING TAG

از نظر گوگل تگ‌های تیتر بسیار مهم هستند که از H1 تا H6 می‌باشند برای مثال H1 تگ عنوان است. تنها و تنها باید یک بار در یک مقاله از آن استفاده شود و اگر بیش از یکبار استفاده شود. محتوایی که تولید کرده‌ایم به شدت تخریب می‌شود
مثلاً تصور کنید شما مقاله‌ای نوشته‌اید عنوان آن باید H1 باشد. در بهترین حالت مقاله شما دارای زیر عنوان‌هایی است که برحسب مهم بودن زیرعنوان ها می‌توانید از تک H2 یا H3 و غیره استفاده کنید. چنین سبک تولید محتوایی علاوه بر زیبایی ظاهری که به متن می‌دهد. خواندن را نیز آسان‌تر می‌کند، همچنین خواندن را برای ربات‌های گوکل نیز آسان‌تر می‌کند.

RESPONSIVE DESIGN

وب سایت‌های واکنش گرا را رسپانسیو می گویند؛ یعنی اینکه وب سایت شما به همان زیبایی که در کامپیوتر باز می‌شود در تبلت، گوشی و … بر حسب سایز صفحه نمایش باز شود؛ یعنی وب سایت شما نسبت به اندازه صفحه نمایش منعطف باشد. امروزه این معیار برای گوگل بسیار با اهمیت شده است، زیرا که عموم کاربران از گوشی خود جهت سرچ استفاده می‌کنند.

وبسایت های ریسپانسیو

PENALTI

سئو دو نوع اصلی دارد: سئوی کلاه سفید و سئوی کلاه سیاه. حالت سومی هم که می‌توان از آن نام برده کلاه خاکستری است. اگر شما قوانین گوگل را انجام ندهید و به عبارتی خلاف آن را انجام دهید. امکان دارد با سرعت زیادی به رتبه‌های برتر گوگل برسید اما در مدت زمان بسیار کوتاهی شما از نتایج گوگل حذف می‌شود و امکان برگشت شما در معنای آن کلمه بسیار بسیار سخت خواهد بود؛ که به این حالت اصطلاحاً می گویند وب سایت پنالتی شده است؛ و مناسب است که بگوییم گوگل تمام نتایج وب سایت شما را از گوگل حذف نمی‌کند بلکه به عبارتی به خود آن کلمه و کلمات هم معنای آن کارت قرمز می‌دهد.

قوانین مهم گوکل که باید رعایت کنید:
لینک سازی خارجی بیش از حد
استفاده از KEYWORD STFFING
استفاده از سایت‌های مزرعه لینک
رسیدن به OVER OPTIMIZING
خرید بک لینک
پاک شدن بک لینک‌های سایت

  • تبادل بنزین بیش از حد
  • استفاده از محتوای تکراری DUPLICATE CINTENT
  • صفحات ۴۰۴ بیش از حد
  • لینک سایت‌های با زبان‌های خارجی
  • قطع و وصل شدن بیش از حد سرور
  • نظرات SPAM

BACKLINK

لینک‌هایی که از سایت‌های دیگر به شما داده می‌شود را اصطلاحاً بک لینک می گویند و این از نظر گوگل به این معنی است که وب سایت شما دارای شهرت مناسب در سطح وب است.

مقاله زیر طریقه گرفتن بک لینک را بیان می کند.

بک لینک رایگان ! روش های گرفتن بک لینک که تاثیر زیادی بر سئو دارد

لینک به وبسایت شما

 

REFFERING DOMAIN
تعداد دامنه‌هایی که به سایت شما لینک می‌دهند را اصطلاحاً رفرینگ دامین می گویند.

INTERNAL LINK

یکی از فاکتورهای اصلی سئو از نظر گوگل پیوستگی مطالب شما به یکدیگر درون وبسایت است. به این معنی که فرض کنید شما یک مقاله راجع به بازاریابی محتوا نوشته‌اید و درون این مقاله از کلمه کسب و کار اینترنتی نامبرده‌اید و فرض می‌کنیم در وب سایت شما یک مقاله با عنوان کسب و کار اینترنتی یا در معنای مشابه کسب و کار اینترنتی دارید. اگر در مقاله بازاریابی محتوا کلمه کسب و کار اینترنتی را به مقاله کسب و کار اینترنتی لینک دهید از نظر گوگل مقاله‌ی بازاریابی محتوایی که نوشته‌اید؛ دارای کیفیت بالاتری است.
حال تصور کنید شما مقالات بسیار متعددی دارید و تمامی مقالات به یکدیگر لینک شده‌اند شبیه به یک دایره تارعنکبوتی گونه می‌شود که تمامی مطالب وب سایت شما با چندین رشته به یکدیگر متصل شده‌اند؛ و این از نظر گوگل بسیار مورد پسند است زیرا گوگل به راحتی می‌تواند معنای وب سایت شما را درک کند. در مورد سئو معنایی قدری صحبت کردیم این در راستای همان سئوی معنایی است زیرا گوگل و روبات‌های گوگل به راحتی درک می‌کنند که معنای وبسایت شما از نظر کاربر انسانی چگونه است.

لینک به مقالات دیگ سایت

 

OBL

(Out bound link) به حجم و تعداد لینک‌های خروجی از وب سایت شما را اصطلاحاً obl می گویند.

EXTERNAL LINK

لینک‌های خارجی را اکسترنال لینک می گویند؛ یعنی از سایت‌های دیگر به سایت شما لینک داده شود.

VISITOR

به بازدید کننده سایت می گویند که با یک آی پی مشخص وارد سایت شما می‌شود.

HTTP

(HY PER TEXT TRANSFER PORTOCOL) بستری که روی آن وب سایت باز می‌شود را اصطلاحاً HTTP می گویند. این بستر در واقع انتقال اطلاعات بین سرور و کلاینت می‌باشد.

HTTPS

همان HTTP می‌باشد که به صورت امن و سکوریتی شده است و از نظر گوگل سایت‌هایی که HTTPS می‌باشند دارای امنیت بالاتر، در نتیجه کاربر پسند تر خواهند بود.

PAGE AUTORITY

سایت MOZ دارای ابزاری است که پیج ها را بر اساس ON PAGE و OFF PAGE بررسی می‌کند و اعتباری برای آن صفحه در نظر می‌گیرد.

DOMAIN AUTORITY

مجموع اعتبار پیج های هر وبسایت را دامین اتوریتی می گویند.

SITE MAP

فایل XML است که در واقع شاهراه ارتباطی میان وب سایت شما و گوگل است. ربات‌های گوگل از طریق نقشه وبسایت شما با محتوای شما و معنای وب سایت شما ارتباط می‌گیرند.

GWT

(GOOGLE WEBMASTER GOOGLE SEARCH CONSOLE) اولین کاری که بعد از طراحی وب سایت نیازمند انجام آن هستید، ثبت نام در گوگل وبمستر می‌باشد در واقع ارتباط گوگل با شما از طریق این کنسول انجام می‌شود و اگر خطایی در وبسایت شما ببیند به شما پیام می‌دهد. و اگر شما بخواهید به ربات‌های گوگل مفهومی را ارسال کنید باز هم از طریق گوگل وبمستر خواهد بود.

  • ثبت سایت در گوگل وبمستر
  • خطاهایی که گوگل در سایت شما می‌بیند
  • اگر سایت شما هک شود به شما اعلام می‌شود
  • حذف و اضافه کردن لینک‌ها
  • بررسی ریسپانسیو وب سایت
  • بهبود خوانایی توسط دیتا هایلایتر
  • وضعیت ایندکس تمام صفحات شما
  • افزایش سرعت ایندکس هر صفحه
  • ثبت نقشه گوگل

GOOGLE ANALYTICS

یکی از ابزارهای فوق العاده گوگل است برای درک بهتر آمار و ارقام وب سایتتان با این ابزار فوق العاده می‌توانید سایت خود را تحلیل کنید. اینکه سایت شما توسط چه کسانی مورد بازدید قرار می‌گیرد، از کجاها وارد وبسایت شما می‌شوند. از کدام شهر آمدند و از کدام صفحه به کدام صفحه منتقل شدند. تمامی این اطلاعات در گوگل آنالیتیکس موجود است؛ که به گوگل وبمستر نیز متصل می‌شود گوگل آنالیتیکس برای شما کارهای زیر را انجام می‌دهد:

  • تعداد بازدید سایت شما از نخستین روز
  • تعداد بازدید روزانه
  • چه تعداد افرادی همین الان در وب سایت شما حضور دارند؟
  • از چه صفحاتی بازدید کردند؟
  • از کدام صفحه به کدام صفحات وارد شدند؟
  • از کدام شهر و کدام کشور وارد وبسایت شما شدند؟

در آخر خواندن مقاله کاربردی زیر در مورذ سئو را به شما پیشنهاد می دهیم.

سئو چیست و چه کاربردی دارد؟ مفهوم Seo از دیدگاه ۲۰ سئو کار بزرگ دنیا

برچسب ها

زهره شهولی

زهره، ارشد MIS یا همون Management Information Systems داره که از زیرشاخه های آی تی هست، زهره عاشق نوشتن هست و در وبمسترفا تجربیات خودشو با عشق می‌نویسه.

نوشته های مشابه

۱ نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن